Kringen

Bijbelstudie

Kringen

In onze gemeente ontmoeten gemeenteleden elkaar ook door de week in kleinere kringen. Hier ontmoeten gemeenteleden elkaar om samen de Bijbel te bestuderen en elkaar te helpen om in geloof te groeien. Via de kringen wordt onderling hulp geboden en ontstaan nieuwe vriendschappen. Er zijn verschillende vormen waarin de kringen bij elkaar komen (zie de beschrijvingen hieronder). De meeste kringen zijn natuurlijk Nederlandstalig. Toch is ook van bijna elke variant ook een Engelstalige variant beschikbaar. Zo is er voor iedereen dus wel een vorm te vinden die goed aansluit.

Kleine kringen

Een kleine kring blijft voor langere tijd bij elkaar. Ze komen wekelijks of tweewekelijks samen om bijbelstudie te doen, te bidden en gewoon gezellig samen te zijn. Veel kleine kringen eten samen voor de bijbelstudie avond zodat je elkaar even bij kunt praten. Binnen een kleine kring leer je elkaar goed kennen doordat je langere tijd samen optrekt. Hierdoor kun je op elkaar terug vallen ook als het tegenzit en kun je elkaar met praktische zaken helpen. Je kunt het hele jaar door lid worden van een kleine kring. Natuurlijk kun je ook een keer langs komen om de sfeer te proeven. Bij de indeling van de kleine kringen wordt geprobeerd mensen bij elkaar te plaatsen die in elkaars omgeving wonen.

Alpha-cursusBijbel

Wil je meer weten over het christelijk geloof? Tijdens de Alpha-cursus wordt in elf avonden en een weekend de basis van het christelijk geloof behandeld. Tijdens de avonden is er veel ruimte om je eigen vragen over het geloof te stellen. In kleine groepen bespreek je vragen die je zelf hebt bij het geloof, over God of over een ander specifiek onderwerp. Zowel niet-christenen als christenen zijn welkom! Je hebt geen basiskennis van de Bijbel nodig.

Mee doen?

Wanneer je aan één van de bovenstaande vormen van Bijbelstudie mee wil doen, neem dan gerust contact met ons op.

Materiaal en tips voor kringen

Een aantal kringen hebben hun 'best practices' opgegeven, er zullen er nog meer volgen.